Затвори

Всички часовници на този сайт имат пълни 24 месеца гаранция от деня на покупката. Някои марки имат по-дълъг гаранционен период, като това ще е посочено на страницата на съответния продукт.

Всички часовници са с международна гаранция. Това означава, че в случай на проблем, можете да се свържете с местен представител или сервизен център където и да се намирате в света.

Всички продукти, закупени или поръчани от този сайт или от нашите магазини Swiss Boutique са 100% автентични.

Ние сме единствен оторизиран партньор за България на марките: TW STEEL, MeisterSinger, Delbana, 33 Element, Laso 1925, Yamaha Factory Racing, VR46, Encelade, Roderer, Designhütte, Heisse & Söhne. Гарантираме с името си за автентичността на всички продукти, представени на нашия сайт.

Безплатна доставка за поръчки над 150 лв. за територията на България с опция преглед. Продуктите предложени за продажба на този сайт са налични в България. Можете да изберете удобен за Вас начин на доставка и плащане.

Всички продукти стигат до Вас в оригиналната си кутия и с оригинална гаранционна карта. Гарантирана доставка. Гаранционен и следгаранционен сервиз за всички продукти закупени от SwissBoutique.bg. За да запазите своята гаранция, погрижете се продукти, закупени от SwissBoutique.bg винаги да се обслужват и поправя от представител на фирма 212 ЕООД.

Гаранцията на производителя не покрива:

 • Батерията, стъклото, верижката, каишката, корпуса и коронката;
 • Повреди причинени от неправилно транспортирани, липса на грижи, злополука или нормално износване;
 • Рекламацията се предявява непосредствено след установяването на дефекта;

Гаранцията се анулира в случай че лице, което не е надлежно упълномощено за това от представител на фирмата, извърши обслужване или поправка на часовника. Ако желаете вашия часовник да бъде ремонтиран, докато е в гаранция, моля свържете се с нас. Трябва да представите часовника заедно с надлежно попълнена гаранционна карта. След изтичането на гаранционния срок нашите търговци и сервизни центрове остават на Ваше разположение за ремонт и обслужване на Вашия часовник срещу съответното заплащане.

Инструкции за експлоатация и гаранция

Сверяване на часа

 • Издърпайте коронката в първо положение и после във второ положение;
 • Нагласете часа , като завъртите коронката в желаната посока;
 • Върнете коронката в първоначалната й позиция, но отново последователно;

Смяна на датата

 • Преди да започнете да сменяте датата, преместете стрелките в долната част на циферблата (под 3 и 9 часа);
 • Издърпайте коронката в средно положение;
 • Завъртете коронката докато се покаже желаното число;
 • Върнете коронката в първоначалната й позиция;

Нагласяне на стрелките и секундите

 • Издърпайте коронката в първо положение и после във второ положение;
 • Секундната стрелка незабавно спира движението си;
 • Върнете коронката в първоначалната й позиция, но отново последователно. Секундната стрелка ще започне да се движи точно след една секунда (това е процес, предвиден за нагласяне на стрелките, който Ви позволява да постигнете съвършена синхронизация със сигнала за точно време);

Препоръки

Вашият часовник, подобно на всички други микро-механични устройства, трябва да преминава през техническо обслужване от представител на фирма „212” ЕООД поне веднъж на три години.

Водоустойчивост

В следствие от силен удар вашият часовник може да загуби своята водоустойчивост, без изобщо да разберете. Следователно, ако възнамерявате да го използвате под вода, проверявайте неговата водоустойчивост поне веднъж на всеки 12 месеца. Ако поради някаква причина корпусът трябва да бъде отворен, помолете своя представител на фирма „212” ЕООД да провери водонепропускливите уплътнения около коронката и на гърба на корпуса, и да ги подмени, ако е необходимо.

Автоматични часовници: Самонавиващото се устройство в автоматичния часовник го поддържа постоянно навит, докато някой го носи. Ако го свалите от ръката си, ще продължи да работи още 40 часа. След като спре, може да се навие ръчно

Кварцови часовници: Кварцовите механизми се захранват с батерия. Нелитиевите батерии издържат между 12 и 18 месеца, преди часовникът да спре поради изчерпване на енергията. Някои часовници са оборудвани с индикатор, който показва края на батерията – когато енергията в нея започне да спада, секундната стрелка започва да се движи през 4 секунди. Когато забележите това незабавно сменете батерията. Ако изтощената батерия остане в часовника, тя може да повреди механизма.

Гаранцията от производителя не засяга правата на купувача спрямо продавача, нито което и да било от другите законни права, които купувача може да притежава по ЗЗП.

212 ЕООД гарантира, че изделието отговаря на изискванията на чл.106 от ЗЗП. Привеждането на стоката в съответствие с договора за продажба се извършва съгласно изискванията на чл.113 и чл.114 от 10.06.2006 г. независимо от търговската гаранция, продавачът отговаря за липса на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно чл.120 от ЗЗП.

preloader Top