Затвори

Macco Motors и TW Steel

Колекцията Son of Time стартира силно през 2017 и последния й представител е дело на Испанското студио за поръчкови мотори Macco Motors. TW Steel и Macco Motors обединяват сили за да създадат модел Десперадо часовник и мотоциклет. Уникална смесица от вечна естетика и модерно чувство за красота. Macco Motors взимат своя Yamaha XSR900 смесват го с отличителните характеристики на колекцията Son of Time и създават модела Десперадо.

Философията на дизайн на Macco Motors е била винаги да съчетават винтидж стила с модерните техники и като резултат техните произведения притежават точно тази ретро естетика и чиста сила, която притежава и колекцията Son of Time. Разглобявайки напълно тяхната Yamaha XSR700 на съставни части, те започват отначало да изграждат шасито със солидно червено и тъмно черно, специално изработени подрамка и опашка. На всичко отгоре има и нов лъскав резервоар от карбон. Всички клипсове, дръжки и ръчки са заменени с нови. Добавени са 3 в 1 SC Projects Запалителна система, Kineo Трансмисионна система и купища други подобрения. Резулата е мотоциклет, който не само е наслада за окото, но също така и за неговия притежател.

TW Steel продължават това, което започва Macco Motors и създават часовник, който съответства перфектно на мотоциклета и представя всичко това, което марката цени най-много в Macco Motors. Те започват с 48 мм стоманен корпус от серията Maverick, покриват го с черно PVD покритие и добавят коронка на винт. Циферблат е лъскаво черен с червени цифри и индекси, циферблат с два слоя и гордо лого Son of Time. Часовникът е захранван от механизъм 6S21 Chronograph Miyota и е със стъкло от минерал кристал, подсилено със слой сапфир кристал. Каишката е от черна италианска кожа със червени шефове, а допълнително има и стоманена верижка с черно ЗЭА покритие.

„Ние почувствахме, че ще бъдем въвлечени в един наистина вълнуващ проект, в момента в който TW Steel ни потърсиха за да проектираме нов мотоциклет заедно,”споделя Хосе Гарсия от Macco Motors.”Ние бяхме запознати с TW Steel и тяхното сътрудничество с моторните спортове, с проектирането на уникални произведение. Всичко звучеше перфектно. С развитието на проекта, бе толкова интересно за нас да пренесем всичко най-добро от света на TW Steel в проектирането на нашия мотоциклет.”

„Испания е пазар, за който си мечтаем,” коментира Ауке Посел, Маркетинг директор в TW Steel. „Отношението към дизайна, атмосферата, всичко това около испанския пазар пасва отлично на това, към което се стреми TW Steel, така че когато търсихме пазари, където да стартираме Son of Time, Испания беше очевидния избор. Ние бяхме запознати с работата на Macco Motors и сме техни фенове, но след като проведохме разговори с тях за новия проект, всичко бе ясно за нас. Това което Тито и Хосе търсят в дизайна е в тон с нас и с историята на колекцията Son of Time. Гледайки мотоциклет, той надмина всичко, което си представяхме. Той перфектната смесица между модерното и класическото.”

„ Следя от доста време сътрудничеството между TW Steel и Yamaha,” сподели Мениджъра на Yamaha Испания Хосеп Санц. „Очевидно е, че аз съм голям фен на мотоциклетите Yamaha, но виждайки тази поръчкова изработка ме оставя без коментар. Да се приобщим към този проект, бе част от тези дейности, които не почувствахме като работа. Бе удоволствие за нас да видим, как всичко това се развива и какъв  крайния резултат. Трудно е да не се гордеем с тези хора и с работата, която свършиха.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

preloader Top