Затвори

Emerson Fittipaldi TW Steel

Заедно със старта Гран При на Бразилия в Сао Паоло компанията TW Steel обявява пускането на пазара на новия си модел часовник посветен на легендата в моторните спортове и двукратен световен шампион във Формула 1 Емерсон Фитипалди.

Новият модел, наличен както в 45-милиметрова каса (TW609), така и в 48-милиметрова каса (ТW610), е проектиран в близко сътрудничество с Емерсон Фитипалди, който всъщност празнува заедно с цяла Бразилия 40 години от първата бразилска победа във Формула 1. Новият модел посветен на Емерсон Фитипалди е в добре познатия ни стил на Tech колекцията и се допълва от високо качествената стомана 316L и хронографен механизъм измерващ 1/20 от секундата. Двата варианта на този часовник са водоустойчиви до 10 АТМ.

Жълтото в този часовник е вдъхновено от бразилския национален флаг. Името на Емерсон Фитипалди е изписано в жълто на циферблата до тахиметъра и е допълнен от жълтите стрелки и жълтите елементи отстрани на черната каса. Типичния черно бял шахматен мотив присъства върху циферблата и гърба на часовника, правейки асоциация с финалния флаг и кариерата на Емерсон в моторните спортове, която включва 14 победи във Формула 1 и 12 победи в Инди Кар. Подписът на Фитипалди и неговите титли също присъстват на гърба на часовника.

Исках този часовник да е наистина нещо специално, споделя Емерсон Фитипалди. Исках да има дизайн, който да допада не само на моите фенове и тези на моторните спортове, но и на всички останали.

Беше важно за мен да вложа малка част от Бразилия в този часовник и така избрахме жълтото от бразилския флаг да добави малко страст. Много съм доволен от финалния дизайн на този часовник и работата ни с TW Steel в производството на този изключителен модел.

Първата победа на Емерсон Фитипалди във Формула 1 датира през далечната 1970 година на Гран При на САЩ в Уалкин Глен – в неговия първи сезон в Гран При надпреварите. Той завоюва своите две световни титли във Формула 1 през 1972 и 1974, съответно за отборите на Лотус и Макларън, а след това се наслаждава на двете си победи в Инди 500 през 1989 и 1993 година, както и на победата му в Шампионата през 1989 година на Карт сериите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

preloader Top